dinsdag 25 april 2017

Art Nouveau pegel oorbellen

Art Nouveau pegel oorbellen
Wie kijkt er wel eens naar de serie Boardwalk Empire? Het is een spannend verhaal over de tijd van de Amerikaanse drooglegging, met gangsters als Al Capone. Qua stijl valt de periode kort na de Eerste Wereldoorlog, de nadagen van de Art Nouveau. De styling van de kostuums is prachtig, en ik vergaap met telkens aan alle mooie oorbellen die de dames dragen.
Zo volgde de inspiratie voor deze Art Nouveau pegel oorbellen. Het zijn lange oorbellen met grote glashangers, en ze hebben een heerlijke antieke uitstraling.
De hangers zijn horizontaal geboord door de top, en daarom heb ik een kettelstiftje gemonteerd door het boorgat, en het geheel verborgen met een filigraan kralenkap.


Wat heb je nodig
  • Glas pegel hangers 2 stuks.
  • Lange filigraan kraalkappen 2 stuks. Ik heb gekozen voor bronskleur, maar we hebben meer kleuren beschikbaar.
  • Kettelstiften 4 stuks. Formaat 40 mm is voldoende, die knip je nog wel op maat.
  • Art Nouveau stijl oorhaakjes geven extra nostalgisch karakter. 

Hoe ga je te werk?
 
1. Buig de kralenkappen netjes rond met een platbektangetje zodat ze mooi over de pegel vallen.

 
 2. Schuif een kettelstift door het boorgat van de pegel. Aan de kant van het oogje heb je ongeveer 1 cm nodig die naar boven gebogen wordt. 

 3. Buig het gedeelte met het oogje zodanig omhoog dat het oogje recht boven de pegel hangt. Hier heb ik ook een tangetje bij gebruikt. 

 4. Buig het uiteinde van de kettelstift omhoog, en daarna opzij naar het oogje, zodat je het oogje kunt omwikkelen. Het is niet heel erg als dit gedeelte niet perfect netjes eruit ziet, je zult het immers bedekken met de kralenkap. Let er vooral op symmetrie bij beide hangers, zodat de oorbellen even lang worden. 

5. De ketttelstift kan dus bij het oogje afgeknipt worden zodat er een hangertje is ontstaan.

6. Buig het oogje van de tweede kettelstift open, bevestig de hanger en dus het oogje weer dicht.

7. Schuif de filigraan kralenkap over de pegel. De kettelstift moet er bovenuit komen.

8. Werk af met een oogje zoals je gewend bent, en houdt nogmaals in gedachte dat de oorbellen gelijke lengte krijgen.

9. Nu hoeft alleen het Art Nouveau oorhaakje nog geplaatst te worden. Deze haakjes zijn handig omdat het oogje niet volledig dicht is - het kan open gebogen worden om de hanger te bevestigen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...