maandag 17 april 2017

Neon oorstekers met strikjes

Neon oorstekers met strikjes
Je ziet het overal in het straatbeeld en je krijgt er een instant-zomer gevoel van: ik heb het natuurlijk over neon! Maar een neon-kledingstuk wordt al snel te veel, neon-accessoires zijn veel subtieler, maar toch opvallend. Daarom heb ik deze keer een leuke tutorial voor een paar fel gekleurde oorbellen met schattige strikjes. Snel opvallen, want deze kleurrijke oorbellen zijn al in drie stappen klaar!
Tutorial oorbellen maken

Wat heb je nodig
  • 2 lace-edge zettingen, formaat 18 x 13 mm
  • 2 cabochons, 18 x 13 mm
  • 2 oorstekers met plaats voor een puntsteentje, 5 mm met bijbehorende dopjes (niet op de foto)
  • 2 kleine puntsteentjes, 5 mm
  • 2 strikjes
  • 2 open ringetjes, 4 mm
  • Platbektangetje en lijm 
Materialen voor DIY oorstekers

Hoe ga je te werk
 
Stap 1 Je begint met het platmaken van het bovenste lusje van de zetting, zodat het een hanger wordt. Dit doe je bij beide zettingen. Het is belangrijk dat je dit vooraf doet, omdat wanneer de cabochon er al in zit, dit een stuk moeilijker wordt om te doen.Stap 2 Hierna bedek je het vlak van de zetting met een beetje lijm. Ik gebruik Hasulith, maar andere lijm is natuurlijk ook prima. Je legt de cabochon in de zetting en drukt deze zachtjes aan. Herhaal dit ook met de andere zetting en cabochon.  

Lijm de cabochons
Precies hetzelfde doe je bij de oorsteker en het kleine steentje. Als het moeilijk is om een kleine hoeveelheid van de lijm in het gat van de oorsteker te krijgen, kan je altijd een dot lijm op een papiertje doen en met een staafje (bijvoorbeeld een rondhangende nietstaaf) voorzichtig de lijm er op te deppen. Hier druk je het steentje voorzichtig in, met het platte vlak van het steentje naar boven en de punt naar beneden. Ook dit herhaal je weer.
Deze onderdelen laat je voor de zekerheid een kwartiertje drogen.

Laat de lijm drogen
 Stap 3 Dan ben je alweer toe aan de laatste stap. Pak het ringetje met de tang vast en vouw hem een beetje open. Het handigste is daarna om het ringetje ongeveer in het midden vast te houden, de oorsteker er aan één kant op te schuiven en de cabochon en het strikje aan de andere kant. Even opletten dat alle onderdelen op de goede plek zitten, met de goede kant voor en dan kan je het ringetje weer dichtknijpen. Eventueel met een ander tangetje als dit moeilijk gaat.


DIY oorstekers met strikjes

Strikjes oorbellen
Nog even de dopjes op de achterkant van de oorstekers en ze zijn klaar om gedragen te worden. Je kan nu eindeloos combineren met verschillende combinaties. Bij elkaar passende neon-tinten, colour-blocking, maar ook pastel gecombineerd met neon is erg leuk!

Neon oorbellen met strijes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...