maandag 17 april 2017

Candy jade bling ketting

Ketting met jade en rhinestones tutorial
Dit is een kleurrijke ketting met een bijzondere mix van materialen. De kralen zijn van jade in zoete snoepkleurtjes, de metalen kraalkapjes zorgen voor textuur en de acryl puntstenen geven een mooie schittering.
Deze tutorial beschrijft hoe je deze Candy Jade Bling ketting zelf in elkaar kan zetten.

Wat heb je nodig
  • 1 streng ronde jade kralen 10 mm
  • Acryl peer puntstenen, formaat 18x13 mm, 14 stuks
  • Klauwzettingen met 1 oogje voor peer puntstenen 18x13 mm, 14 stuks
  • Kraalkappen in messing (oud goud) kleur, 10 mm groot
  • Open ringetjes 4 mm, 14 stuks
  • Kapittelslotje
  • Knijpkraaltjes
  • Gecoat staaldraad (hier is grijs draad gebruikt)
  • Aantal basic kralen om het slotje af te werken
  • Platbektang en kniptang 
Benodigdheden voor jade ketting

Hoe ga je te werk
 
Stap 1 Plaats de puntstenen in de klauwzettingen en vouw de zetting dicht met een platbektang

Platbektang
Stap 2 Monteer een 4 mm open ringetje aan het oogje van de klauwzetting. De hangertjes zijn nu klaar om te rijgen.

Peer puntstenen


Stap 3 Rijg de onderdelen in deze volgorde: 1 kraalkap, 1 jade kraal, 1 kraalkap, 1 hangertje. Wissel de kleurtjes van de jade kralen met elkaar af. Elke streng jade kralen heeft een andere mix van kleuren, dus elke ketting zal er ook weer anders uitzien.

Rhinestone hangertjes

Stap 4 Als je alle hangertjes tussen de kralen geregen hebt, kun je de overige jade kralen gelijkmatig aan beide kanten verdelen. Ik heb de gehele streng gebruikt, en zonder slotje is de totale lengte nu ruim 43 cm.
Stap 5 Begin nu de afwerking met het kapittelslotje. Voor deze ketting heb ik het als volgt gedaan: ik rijg 1 metalen kraal van 4 mm, daarna 2 knijpkraaltjes, daarna weer een 4 mm kraal, en daarna het slotje. Rijg het draad vervolgens terug door de metalen kralen en knijpkralen, en een paar jade kralen. Het kan fijn zijn om het uiteinde van je draad schuin af te knippen, zodat ze een beetje als een naald werkt. Knijp de knijpkralen dicht aan deze kant.

Ketting afwerken

Stap 6 De andere kant van de ketting moet nu afgewerkt worden met een slotje. Hier ligt altijd de grootste uitdaging; als je de hele ketting nu strak trekt, komt er teveel spanning op te staan. In de praktijk zul je ongeveer een halve centimeter draad speling willen hebben. Rijg aldus hetzelfde af met 1 metalen kraal, 2 knijpkralen, 1 metalen kraal en het slotje. Ook nu rijg je een deel van de draad verder terug door de jade kralen.

Stap 7 Nu kan de ketting op de juiste spanning getrokken worden. Ik gebruik hiervoor altijd een platbektang. In kleine stapjes trek je het uiteinde van de draad door de ketting, en trek je het overbodige draad juist uit de ketting met de tang.

Tutorial ketting maken
Stap 8 Nu kun je aan deze kant de knijpkralen dicht duwen met de platbektang. 

DIY ketting slotjes Stap 9 Er hangen nu nog twee uiteinden van de draad los. Knip deze zo dicht mogelijk tegen de kraal aan af.

Rhinestone ketting afwerken

Stap 10 De ketting is klaar! Als je het afwerken eenmaal onder de knie hebt, zul je zien dat je zelf eindeloos kunt variĆ«ren met dit model: kies eens voor kralen in 1 kleur, met andere kleuren puntstenen, of wellicht zilverkleurig metaal. Succes! 

Ketting is klaar

Retro rhinestone jade ketting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...