dinsdag 18 april 2017

Haarbanden met rozen

Haarbanden met rozen
De herfst komt er weer aan, dat betekent een heleboel regen, maar aan de andere kant is dat juist een goede reden om lekker thuis zitten, een bak thee te zetten en weer creatief bezig te gaan. Wanneer het herfst wordt, worden er ook vaak andere kleuren gedragen dan in de zomer, de felle kleuren mogen weer worden opgeborgen in de kast. Deze herfst komen diepere kleuren zoals bordeaux rood en koningsblauw langs, die goed zijn te combineren met zachtere grijs-, bruin- en pasteltinten.
In deze tutorial laat ik zien hoe je deze haarbanden met rozen maakt. Er zijn ontzettend veel combinaties met de kleuren te bedenken, daarom heb ik drie verschillende voorbeelden gemaakt.

Wat heb je nodig
  • 1 brede haarband
  • 9 rozen cabochons, 23 mm, in drie verschillende kleuren
  • E6000 sieradenlijm, andere lijm kan eventueel ook, maar deze is zeer geschikt door de dikkere structuur 
DIY haarbanden maken

Hoe ga je te werk
 
Stap 1 Zoek eerst een leuk kleurenpalet uit en leg de rozen naast de haarband zoals ze erop moeten komen. Zo kan je goed zien hoe het er uit komt te zien. Wanneer je tevreden bent over de kleurencombinatie en de afstanden kan je doorgaan naar de volgende stap.

Tutorial haarband met cabochons

Stap 2 Nu ga ik de roosjes op de haarband lijmen. Begin met de middelste roos. Doe lijm op de achterkant van de roos en op de plek op de haarband waar de roos komt te zitten. Wees niet zuinig met de lijm, zodat de rozen goed aan de haarband hechten. 

E6000 lijm DIY

Plak de roos op de haarband

Wacht even tot de lijm een klein beetje opgedroogd is en druk de roos op de haarband. Even vasthouden en doorgaan met de volgende roos. Ik heb eerst de drie rozen in het midden vastgeplakt, dan de drie aan de ene zijkant en dan drie aan de andere zijkant. Laat ze tussendoor even drogen en blijf goed opletten. De rozen hebben soms de neiging om te schuiven, dus schuif ze dan weer terug.
Een ander puntje om op te letten is dat de rozen niet te dicht bij elkaar komen. Bij het in het haar doen van de haarband komen de rozen dicht bij elkaar, en wanneer zij te dicht bij elkaar komen, kunnen ze er afvallen. Dus trek af en toe de uiteinden van de haarband uit elkaar tijdens het plakken, zodat je ziet of ze elkaar in de weg zitten.
Haarbanden met resin roosjes

 Stap 3 Laat de haarband goed drogen en hij is klaar om gedragen te worden.

Haarband met rozen tutorial

Tutorial haarbanden DIY

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...