dinsdag 18 april 2017

Japanse rozen oorbellen


 Japanse rozen oorbellen

Deze shabby chic oorbellen zijn het resultaat van een verassende mix van materialen. Centraal staat de Japanse vintage cabochon met een kleurrijk boeketje rozen. Hoewel het al oude steentjes zijn, zijn de kleuren nog heel fris, het lijkt wel op een vintage theeserviesje. Deze cabs zijn bevestigd aan een goudkleurig hangertje, en vervolgens omringd met kleine blauwe parelmoer cabochons. Tenslotte zijn de oorbellen afgewerkt met roze vintage Tsjechische navette punstenen.

Wat heb je nodig
Tutorial vintage oorbellen


Hoe ga je te werk?
 
Stap 1 Lijm de vintage roos cabochons centraal op het hangertje. Ik heb hier gekozen voor E6000 lijm (Hasulith kan ook), omdat ik denk dat destrass lijm niet sterk genoeg zal zijn om ze te verbinden. Laat dit geheel een tijdje drogen.

E6000 DIY oorbellen

Stap 2 Plaats de navette punstenen in de klauwzetting. 

Vintage rhinestones
Stap 3 Breng strasslijm aan rondom de cabochon zodat je de kleine blauwe cabochons er kunt plaatsen. Ik heb nu dus juist strasslijm gebruikt, omdat dit veel vloeibaarder is en ook een fijne applicatie tip heeft. Lijm de parelmoer cabs netjes rondom de rozencabochon. Gebruik eventueel een nietstiftje om ze op hun plaats te schuiven.

Lijm de vintage cabochon

Rozen hangertjes

Stap 4 Nadat de lijm heeft kunnen drogen, plaats je de oorhaakjes aan de bovenkant, en de zettingen met punstenen onderaan het hangertje. 

Laat de oorbel drogen

Oorbellen met vintage rhinestones

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...