vrijdag 26 mei 2017

Regency stijl oorbellen met vintage cabochons


Barokke oorbellen met vintage cabochons

Vintage cabochons zijn prachtige maar in sommige gevallen kan het lastig zijn er een passende zetting bij te vinden; de cabochons vallen net iets groter uit. Gelukkig is kunststof makkelijk op maat te maken met een beetje schuurpapier, maar er is ook een andere oplossing: zet de cabochon op een ornament!

De cabochons hebben een afbeelding van een jonge vrouw in Regency mode, circa 1800. De tijd van Napoleon en zijn lief Josephine.
Om de stijl te illustreren zocht ik een afbeelding en jawel ... het kan bijna niet anders of de dame in kwestie is Juliette Recamier, Franse socialite in de kringen van Napoleon!

Juliette RĂ©camier


Terug naar de oorbellen, de beste manier is om eerst de basis van de oorbel te maken er en als laatste de cabochon op te lijmen.

Ik gebruikte deze barokke goudkleurige filigraan ornamenten. De koperkleurige glasparel complementeert de kleuren van de cabochons prachtig. Verder zijn alleen een oorhaakje en een nietstiftje nodig.
DIY oorbellen met vintage cabochons
Doe een beetje lijm op zowel de cabochon als de voorkant van het ornament. Plaats de cabochon en centreer deze. Leg de oorbel voorzicht op de kop zodat je een extra laagje lijm aan de achterkant kunt doen, maak vooral gebruik van de openingen in het filigraan om de cabochon te bereiken.

Laat een aantal uur rustig liggen om te drogen.


Oorbellen in Regency stijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...