maandag 22 mei 2017

Tutorial - Statement rose oorbellen

 Tutorial - Statement rose oorbellen

Rozen zijn mij favoriete bloemen en het is een groot plezier geweest om deze collectie Statement Rose oorbellen te maken. Deze grote rooscabochons hebben we al jaren vast in ons assortiment, maar ik besefte niet hoeveel kleuren we eigenlijk hadden! Ik heb ze geplaatst in een lace edge zetting van 20 mm diameter, de platte achterkant van de rozen kan hierin gelijmd worden. Eronder schittert een peer puntsteen van glas. Er zijn zoveel kleurencombinaties mogelijk dat je setjes kunt maken voor ieder seizoen, trend en stemming. Voor nog meer variatie zou je ook nog naar de 18x13 mm peer puntstenen in acryl kunnen kijken.

Hieronder een stap-voor-stap foto tutorial met uitleg over de techniek, en heel veel sfeerfoto's!

Wat heb je nodig voor 1 paar Statement Rose oorbellen?
  • Grote rooscabochons 2 stuks
  • Ronde lace edge zettingen formaat 20 mm, 2 stuks
  • Peer puntstenen in formaat 18x13 mm, 2 stuks
  • Klauwzettingen met 1 oogje voor peer puntsteen 18x13 mm, 2 stuks
  • Open ringetjes van 4 mm, 2 stuks
  • Oorhaakjes 2 stuks
  • Goede stevige sieradenlijm zoals Hasulith of E6000 


Hoe ga je te werk?
 
1. Plaats de peer puntsteen in de klauwzetting. Houdt de steen op zijn plaats tussen duim en wijsvinger, en vouw de klauwtjes 1 voor 1 dicht over de steen.

 2. Vouw 2 tegenovergelegen oogjes open bij de lace edge zetting. Zo vorm je een connector tussen het oorhaakje en de hanger.

 3. Vouw het oogje van het oorhaakje open en schuif deze direct door het platte oogje van de zetting. Aan de onderkant van de zetting schuif je een 4 mm ringetje, daar hang je ook de peer puntsteen aan. De basis van de oorbel is nu klaar.


4. Tenslotte lijm je de roos cabochon in de zetting. Dit is de stap die het meeste aandacht vraagt. De platte achterkant van de roos zal niet symmetrisch rond zijn. Ik heb er 10tallen getest en ze lijken allemaal netjes in de 20 mm zetting te passen. Je zult de cab eerst even in de zetting willen aanduwen (zonder lijm dus!) om het geheel precies op maat te krijgen. De roos is gevormd met 5 blaadjes, let erop dat je ze gelijk in de zetting plaatst.

Gebruik een flinke dot lijm op zowel de zetting als de roos. De lijm zal echt een laagje tussen de zetting en de cabochon vormen. Duw de roos zachtjes maar zeker aan; let erop dat er geen overvloedig lijm uit de zetting loopt. Als de roos eruit valt, probeer het dan meteen nogmaals met wat extra lijm.

Laat de Statement Rose oorbellen een aantal uren goed uitdrogen alvorens ze te dragen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...