dinsdag 2 mei 2017

Girly Pearly oorbellen

Girly Pearly oorbellen


Er is iets met het lenteseizoen dat altijd vraagt om pastelkleuren. Deze Girly Pearly oorbellen hebben ze allemaal! Dit model is lekker lang, ongeveer 8 cm, maar verrassend licht van gewicht. Ik heb in totaal 9 verschillende kleurcombinaties gemaakt hier, maar met 9 kleuren druppels, 10 soorten strikjes en bijna 20 tinten parelmoer cabochons om uit te kiezen, is er zelf een enorme variatie te mee te maken. Door te kiezen voor een andere metaalkleur maak je ze nog meer eigen.


Wat heb je nodig voor 1 paar oorbellen?

Hoe ga je te werk?
 
1. Begin met het ontwerpen van de kleurencombinaties. Zoals gezegd, er zijn voldoende mogelijkheden om een uniek paar te maken voor elke dag van het jaar :-) Ga je voor contrasterende kleuren, of neem je liever materialen in 1 tint? Dit is een leuk en belangrijk proces in het ontwerpen, dus neem er de tijd voor.

 2. Open twee oogjes van een lace edge zetting. De zetting zal horizontaal komen te hangen. De oogjes kun je openduwen met een platbektangetje.

 3. Maak het parel druppeltje. Plaats de kraal op de nietstift, schuif de kraalkap erover en knip de nietstift op maat. Schuif de kraalkap niet te ruw over de kraal, anders zal de coating beschadigd raken. Begin een oogje te maken.


4. Haal het oogje door de zetting en maak het oogje nu af. 

5. Plaats een girly strikje boven de zetting, hier gebruik je een 4 mm ringetje tussen.


 6. Zet er een oorhaakje boven. Ik heb zelf voor een eenvoudig model oorhaakje gekozen.


7. Lijm nu pas de cabochon erin. Twee drupjes lijm is voldoende, je wilt liever niet dat er lijm onder vandaan komt.
Je Girly Pearly druppel oorbellen zijn klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...