maandag 22 mei 2017

Faux malachiet oorbellen

Faux malachiet oorbellen
Als ik mijn favoriete edelstenen zou moeten benoemen, dan staat Malachiet hoog in de top 3 (samen met Lapis Lazuli en Turquoise)! Het heeft een prachtig intense groene kleur, en de banden maken elk stuk uniek.

Nu is een edelsteen als Malachiet zeer kostbaar, en als je budget er niet naar is, dan is een goede imitatie zoveel mooier dan een goedkope echte steen.

Deze druppelkralen zijn gemaakt van kunststof, en de kleuring en banden zijn echt een overtuigende imitatie (faux) malachiet.

De rode cabochons zijn gemaakt van glas, en geven samen met de zetting een heerlijk antiek bohemian gevoel aan dit paar oorbellen. Met deze tutorial maak je ze zelf!

 Wat heb je nodig een paar faux Malachiet oorbellen?
N.B. op bovenstaande foto staan de onderdelen van 1 oorbel, voor 1 paar heb je onderstaande hoeveelheden nodig.
  • Faux Malachiet kralen in druppelvorm, 6 stuks
  • Rode glascabochon ovaal in formaat 18x13 mm, 2 stuks
  • Zetting in bronskleur voor cabochon 18x13 mm, 2 stuks
  • Nietstiften voor de druppel kralen, 6 stuks
  • Oorhaakjes 2 stuks, dit model is lekker stevig en heeft een mooi Art Nouveau detail.
  • Sieradenlijm, hier heb ik E6000 gebruikt.  
Hoe ga je te werk?

1. Plaats een faux malachiet kraal op een nietstift, knip ze op maat en begin een oogje te vormen.


 2. De zetting heeft een opengewerkt randje. Aan de onderste drie openingen worden druppelkraaltjes gehangen. Ik heb er geen ringetje tussen gemonteerd, maar het druppeltje direct onder de zetting gehangen. Maak het oogje van de nietstift nu af.


 3. De druppeltjes komen mooi onder de zetting te hangen.

 4. Vouw het oogje van het oorhaakje open, en plaats de zetting direct aan het haakje. Sluit het oogje van het oorhaakje weer. Het is fijn om hier een platbektangetje bij te gebruiken.


5. Lijm de glascabochon in de zetting. Ik heb E6000 gebruikt, maar er is geen superhechting nodig voor de cab, dus Hasulith zal ook prima werken als je dat toevallig hebt liggen.

De oorbellen zijn klaar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...