maandag 22 mei 2017

Een regenboog van oorbellen

Een regenboog van oorbellen

Een sieradenontwerp is wat mij betreft altijd extra geslaagd als het in verschillende kleuren gemaakt kan worden. Zeker als je zelf je handgemaakte sieraden verkoopt, zul je weten dat er veel tijd zit in het ontwerp. Dan is het heel fijn dat je sieraad veel verschillende mensen zal aanspreken, omdat ook hun favoriete kleur er bij zit!

Deze set oorbellen vormen samen een regenboog van kleuren, zie je ze al hangen op je sieradendisplay?


De basis van deze regenboog oorbellen zijn de faux turquoise kralen, druppels, een pompoentje en een rond kraaltje. De kralen zijn geaccentueerd met antiek koperkleurig metaal, wat een mooie warme uitstraling geeft. De final touch is het kleine strikje.

Deze foto tutorial laat zien hoe je ze maakt.


Benodigdheden voor 1 paar oorbellen
  • Faux turquoise druppel kralen 2 stuks
  • Faux turquoise pompoen kralen 2 stuks
  • Faux turquoise ronde kraaltjes 2 stuks
  • spacer kraaltjes in antiek koper, 4 stuks
  • Kralenkapjes in antiek koper, 6 stuks
  • Strikjes connectors in antiek koper, 2 stuks
  • Nietstiften in antiek koper, 70 mm lang, 2 stuks
  • Oorhaakjes, 2 stuks in antiek koper kleur. Ik heb hier deze oorhaakjes gebruikt, maar dit model zou bijvoorbeeld ook heel mooi zijn 
Hoe ga je te werk?
 
1. Je gaat lange nietstiften gebruiken. Waarschijnlijk wil je ze even rechtbuigen. Plaats de faux turquoise kralen en kraalkapjes op de nietstift. Knip de nietstift op maat, je hebt een stukje van 0,8 tot 1 cm nodig om een oogje van te maken.

2. Plaats het strikje direct aan de nietstift, en vouw het oogje dicht. Let er even op dat je het strikje altijd op dezelfde manier ophangt, de onderkant is breder dan de bovenkant. 

 3. Vouw het oogje van het oorhaakje open en schuif ze door het oogje van het strikje. De oorbellen zijn klaar om te dragen! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...