maandag 22 mei 2017

De perfecte Little Black Dress ketting

De perfecte Little Black Dress ketting
Velen van ons zullen het wel in de kast hebben hangen; the Little Black Dress! Ze raakt nooit uit de mode, kleedt mooi af en flatteert daar waar je dat wilt, en is af te stylen voor elke smaak en gelegenheid.

Aan de hand van deze tutorial maak je de perfecte ketting voor je Little Black Dress. Het is een ontwerp met 3 strengen, en door de verschillende lengtes valt de ketting heel mooi om de hals. De schelpkralen met klaprozen geven gecombineerd met de zwarte rocailles een vintage Orientaals gevoel aan het design. En met zoveel kralen zul je verbaasd zijn hoe licht ze draagt!


Wat heb je nodig voor deze Little Black Dress ketting?
  • Ovale schelpkralen, deze hebben een fleurige print van klaprozen. In totaal zijn er 21 stuks van deze kralen gebruikt voor deze ketting.
  • Filigraan kralenkapjes in goudkleur, om de schelpkralen in te vatten. 42 stuks benodigd.
  • Zwarte rocailles in formaat 4 mm. Deze rocailles zijn van het onregelmatige soort, dus ik specificeer de hoeveelheid in lengte. In totaal moet je 84 cm lengte rijgen met de rocailles, plus 18 rocailles als tussenkraal bij de schelpen.
  • Haaksluiting hier is gekozen voor goudkleur.
  • Knijpkraaltjes om de drie strengen mee af te werken.
  • Goudkleurig gecoat staaldraad ook wel bekend als Tigertail. 
Hoe ga je te werk?
 
Het allerbelangrijkste bij dit ontwerp is de balans van de materialen. Zoals je ziet bestaat het ontwerp uit 3 strengen met verschillende lengtes. De middelste schelpkraal van elke streng hangt precies centraal, maar elke streng heeft een verschillende verhouding en samenstelling.Streng 1 (de korste, binnenste streng): 5 schelpkralen, 10 kralenkapjes, tussenkraaltjes en twee secties van 14,5 cm zwarte rocailles. Streng 2 (de midden streng): 7 schelpkralen, 14 kralenkapjes, tussenkraaltjes en twee secties van 14 cm zwarte rocailles. Streng 3 (de langste, buitenste streng): 9 schelpkralen, 18 kralenkapjes, tussenkraaltjes en twee secties van 13,5 cm zwarte rocailles.

De komende foto's tonen de contstructie van de kortste, binnenste streng.

 1. Rijg een schelpkraal, rijg er twee kralenkapjes omheen en dan een zwarte rocaille. Zo rijg je 5 schelpkralen aaneen.

 2. Aan beide uiteindes rijg je de zwarte rocailles. Elk stuk moet 14,5 cm lang zijn.

 3. Rijg een knijpkraal, haal de draad door het slotje, rijg terug door de knijpkraal en een paar centimeter rocailles. Sluit de knijpkraal. Herhaal dit aan het uiteinde van de streng. Zorg ervoor dat de ketting niet te los, maar ook niet te strak afgewerkt wordt.

4. Als de knijpkralen dicht zijn, knip dan de restanten van de draad af.

5. Maak nu de tweede streng op dezelfde wijze. De middelste streng heeft 7 schelpkralen, en twee secties van 14 cm zwarte rocailles. Werk weer af met een knijpkraal. Let er vooral op, dat de streng niet aan de binnenkant van het ontwerp komt te hangen.

6. De derde streng wordt bevestigd. Deze laatste, langste streng heeft 9 schelpkralen en twee secties van 13,5 cm zwarte rocailles. Deze streng wordt aan de buitenkant gemonteerd. Onderstaande foto toont de uiteindelijke afwerking bij het slotje.


 7. Door te werken met verschillende verhoudingen, komen de schelkralen zo mooi rond te hangen, ongeveer ter hoogte van je sleutelbeen.


 De ketting is klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...