woensdag 26 april 2017

Spring Garden ketting

 Deze week een hele uitgebreide tutorial, waarmee je zelf deze fleurige Spring Garden kettingen kunt maken. De basis van het ontwerp bestaat uit de bloemkralen, die gevat zijn in kleine zettingen. Ik heb de ketting gemaakt in twee variaties, en je ziet dat je er zelf eenvoudig je eigen draai aan kunt geven.

Spring Garden ketting


Wat heb je nodig voor 1 ketting?
  • 13 bloemkralen. We hebben twee verschillende series kralen die aan de achterkant een kleine 12 mm groot zijn, waardoor ze in een zetting geplaatst kunnen worden.
  • Ronde lace edge zettingen in formaat 12 mm, 13 stuks om de bloemkralen in te plaatsen.
  • Open ringetjes goudkleur in formaat 6 mm. In totaal heb je 16 stuks van deze ringetjes nodig.
  • Jasseron ketting in goudkleur, maximaal 25 cm benodigd, misschien ietsje minder, afhankelijk van hoe lang je de ketting wilt dragen.
  • Haaksluiting in goudkleur.
  • E6000 sieradenlijm. 

Hoe ga je te werk?
1. Vouw 2 oogjes open van de lace edge zetting. Zorg ervoor dat er 3 gesloten oogjes tussen liggen. Op deze manier komt de ketting straks mooi rond te hangen.

 2. Verbind alle 13 lace edge zettingen met ringetjes. Let op dat de ringetjes goed gesloten worden. De basis van de ketting is zo gelegd.


3. Knip twee delen jasseron ketting af. Hier is twee keer 12 centimeter gebruikt, maar wellicht wil je ze een maatje kleiner maken, dan is twee keer 10 centimeter wel voldoende.
Verbind de stukjes ketting aan beide zijden van de zettingen. Plaats de haaksluiting ertussen.4. Kies de kleuren van de bloemetjes!  

5. Plaats een dotje lijm in elke zetting. Doe ook nog een beetje extra lijm onder de kraal, en plaats de kralen er nu 1 voor 1 in.
Je zult merken dat het lijkt alsof de bloemetjes te dicht op elkaar zitten, maar als de ketting eenmaal hangt vallen ze heel mooi.


6. Duw de kralen nog even goed aan zodat ze echt volledig in de zetting geplaatst zijn. Laat het geheel een aantal uren drogen alvorens ze te dragen. 


 7. De ketting is klaar. Veel plezier met dit ontwerp! Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...