donderdag 13 april 2017

Sieradenset met Geranium en Hyacint

Sieradenset met Geranium en Hyacint
Dit is een sieradenset met asymmetrische halsketting, een paar oorbellen en een ringetje. Voor de kralen is turquoise howliet gebruikt. De turquoise kleur van het howliet combineert mooi met het roze en lila van de geranium en hyacint cabochons. Door bronskleurig metaal te gebruiken krijgt het geheel een mooie vintage uitstraling.
De bronskleurige ring is verstelbaar in maat, dus bijna iedereen kan ze dragen. De lijst van de zetting is mooi in antieke stijl bewerkt, je hoeft er alleen maar een cabochon in te lijmen.
De asymmetrische ketting zet je eenvoudig in elkaar, het duurt ongeveer een uur om alles in elkaar te zetten. Ze bestaat uit een dubbele rij ovale howliet kralen die aan de zetting bevestigd zijn. De lace edge zetting voor de grote cabochon is ideaal voor dit ontwerp. Je bepaalt namelijk zelf welke oogjes je openvouwt. Daarom zijn aan de onderkant twee oogjes gebruikt om de strengen kralen aan te monteren, en aan de bovenkant gebruik je het middelste oogjes om de jasseron ketting aan te hangen. Het beste lijm je de cab pas nadat je alle onderdelen met elkaar verbonden hebt. De zetting komt zo halverwege te hangen, zo rond je sleutelbeen.
Voor de oorbellen is gekozen voor de Art Nouveau stijl oorhaakjes, een howliet kraaltje verbindt het geheel met de lace edge zetting met glascabochon. Het belangrijkste waar je hier op wilt letten, is dat je de oogjes rondom de howliet kraal evenredig aan elkaar monteert, zodat de zetting met het plaatje recht vooruit komt te hangen.

Tip: het is fijn om alle kettelstiften op dezelfde maat af te knippen. Gebruik een kraaltje van ongeveer een centimer, plaats die boven de kraal en knip daar af. Zo heb je elke keer precies dezelfde lengte om een oogje mee te maken.
Kralen kettelen tipsTurquoise howliet vintage stijl ketting

DIY kettel ketting

Ketting maken met cabochons en howliet

Bronskleurige ring met cabochon


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...