donderdag 13 april 2017

Sieradenset met Geranium en Chrysant

Sieradenset met Geranium en Chrysant

Deze sieradenset bestaat uit een korte halsketting, een paar oorbellen en een ringetje. De cabochons met rozen, geranium en chrysant gaan mooi samen met de Art Nouveau stijl onderdelen in antiek brons.
Voor de ketting heb ik de fel roze grote zoetwaterparel nuggets aan elkaar geketteld. Ik heb de linkjes niet direct aan elkaar verbonden, maar heb er telkens een 4 mm open ringetjes tussen gemonteerd, zo valt de ketting veel soepeler. De ketting vervolgens heb ik op twee punten aan de zetting gemonteerd. De zetting zal zo iets stabieler hangen (minder makkelijk draaien). Het geheel wordt afgewerkt met een hartvormig kapittel slotje.
De zettingen voor de oorbellen zijn direct aan de oorhaakjes gemonteerd. Dit model haakjes hebben namelijk een open oogje, je buigt hem open, hangt de zetting er direct aan en er zijn geen ringetjes meer nodig!
De ring is een lace edge uitvoering, er zit een opengewerkt opstaand randje op. Lijm de cab er in en klaar is je sieradenset.

Romantische vintage stijl oorbellen

Ketting maken met zoetwaterparels

DIY ring met bloemen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...