dinsdag 11 april 2017

Sieradenset met Anemonen

Sieradenset met Anemonen
Dit is een unieke sieradenset gemaakt met goudkleurig metaal en cabochons met anemonen. De combinatie van het goud met robijn rood en smaragd groen heeft een luxe uitstraling. Het zijn een armbandje en twee paar oorbellen, beiden versierd met punstenen.
Bij het armbandje staat de grote glascabochon centraal. Daaromheen zijn ornamentjes en kleinere cabs in lace edge zettingen gebruikt. Door bij de lace edge zettingen aan beide kanten een oogje te openen, ontstaat er een connector. De armband wordt gesloten met een kapittel slotje. Nu is het bij armbanden zo dat de maat vrij nauw aankomt - wellicht zul je willen variƫren met een aantal onderdelen om zo bij de gewenste lengte te komen. Omdat de glascabochon vrij groot is, raad ik in ieder geval aan om de armband niet al te losjes te maken.
Het eerste paar oorbellen is gemaakt met een goudkleurig oorhaakje waar reeds een similisteentje in geplaatst is. Hier is gekozen voor de rode uitvoering. De langwerpige connector komt direct aan het oorhaakje, daaronder weer een lace edge zetting met een glascab met anemonen.
Bij de tweede set oorbellen is gebruik gemaakt van vintage puntstenen. Kijk vooral ook even bij dit artikel Oorbellen maken met vintage rhinestones voor extra tips bij het werken met klauwzettingen en puntstenen. Bij de smaragd groene punststeen is een klauwzetting met twee oogjes gekozen, zodat ze als connector gebruikt kan worden, daartussen de cab met bloemetje, en tenslotte de robijnrode vintage puntsteen in zetting met 1 oogje, zodat ze als hangertje eronder zit.

Armband met vintage stijl bloemen

Vintage stijl gouden oorbellen

Oorbellen maken met cabochons en vintage rhinestones

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...