dinsdag 11 april 2017

Oorbellen maken met vintage rhinestones


Tutorial oorbellen met vintage rhinestones

Onlangs hebben we in de shop een nieuwe lijn materialen om sieraden mee te maken geïntroduceerd, namelijk de vintage rhinestone puntstenen met bijbehorende klauwzettingen.
In tegenstelling tot een cabochon of camee, hebben deze stenen geen platte achterkant, maar ze kunnen gezet worden in deze messing klauwzettingen. De zetting heeft vier metalen puntjes die over de puntsteen heen gevouwen worden met behulp van een platbektang.
Veel van deze puntstenen zijn lang geleden gemaakt in voormalig Tsjechoslowakije. Als je bekend bent met Tjechische glaskralen, dan weet je hoe mooi het glas van kleur is, de kwaliteit is hoog.
Puntstenen bestaan zowel met, als zonder folie op de achterzijde. Het folie wordt gebruikt bij de transparante stenen zodat het licht terugkaatst door de steen, waardoor ze extra schittert.
Ter inspiratie, hier een tutorial met een aantal oorbellen gemaakt met vintage rhinestones.

Benodigdheden voor oorbellen met vintage rhinestones

 Wat heb je nodig?

Leeg de steen in de zetting


Tips voor het maken van de oorbellen
  • De eerste keer dat je een klauwzetting dicht duwt, kan het wat onhandig voelen.

  • Het beste leg je de steen in de open zetting en houd het geheel tussen je duim en wijsvinger van je linkerhand (als je rechtshandig bent). Met de platbektang in de rechterhand duw/knijp je een voor een de metalen pinnetjes over de steen.

  • De oorhaakjes die hier gebruikt worden, hebben een opening in hun bevestigingsoogje, die vouw je open zodat er geen extra ringetje nodig is om de zetting aan te hangen. 

Bevestig het oorhaakje aan de zetting

DIY oorbellen met vintage rhinestones

Ooorbellen maken met puntstenen

Rhinestone oorbellen tutorial

DIY tutorial vintage rhinestones

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...