woensdag 19 april 2017

Neon Edelweiss kettingKetting tutorial
Deze Statement ketting is gemaakt van verschillende soorten howliet kralen en lieve kleine resin bloemcabochons. Qua stijl is het een mengeling van folklore invloeden en trendy neon kleurtjes.
De technieken zijn eenvoudig, en aan de hand van deze tutorial kan ook een beginner deze ketting zelf maken.

Wat heb je nodig
  • Groene platte howliet druppels. Het platte oppervlak biedt een goede basis om de bloemetjes op te lijmen. Voor deze ketting heb je ongeveer de helft van de streng nodig.
  • Bloem cabochons formaat 13 mm, gemixte kleuren. Hier zijn 17 cabs gebruikt.
  • Roze howliet kralen formaat 8 mm, 1 hele streng
  • Lijm, hier is E-6000 gebruikt, Hasulith is ook een optie
  • Een slotje
  • Knijpkraaltjes
  • Gecoat staaldraad
  • Een kniptangetje en platbektangetjes voor de afwerking 
Materialen howliet ketting

Hoe ga je te werk?
 
Stap 1 Selecteer uit de streng groene howliet druppels die kralen, die het beste afgeplat zijn, en daarom geschikt om een cabochon op te plaatsen.

Groene howliet kralen

Stap 2 Lijm de bloemetjes op de platte druppels. Laat dit geheel een aantal uren drogen alvorens ze te rijgen

Lijm de bloemetjes

Stap 3 Nu de druppelhangertjes gereed zijn, kun je spelen met de volgorde waarin je ze wilt rijgen. Houd er rekening mee dat deze bloemetjes in een willekeurige mix beschikbaar zijn, je zult niet precies dezelfde combinatie van kleuren krijgen. Het leuke is, dat elke ketting dus anders zal uitpakken, mede doordat de natuurlijke howliet druppels ook onderling een beetje verschillen.

Maak een ketting ontwerp

Stap 4 Rijg de kralen, een howliet druppel afgewisseld met een roze howliet kraal. De resterende roze kralen rijg je evenredig aan beide kanten, totdat de ketting lang genoeg is voor je. In dit voorbeeld is vrijwel de gehele streng roze howliet gebruikt, en de ketting heeft daarmee een collier lengte van ongeveer 52 centimeter.

Rijg de howliet kralen

Stap 5 Werk de ketting af met een slotje. Let er op dat de ketting niet te strak aangetrokken wordt - de druppelkralen moeten een klein beetje ruimte overhouden, anders gaan ze omhoog staan.

Maak een slotje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...