maandag 10 april 2017

Haarband met madeliefjes

Tutorial haarband met bloem cabochons

Deze acryl haarbanden zijn een leuke basis om te versieren met vrolijke bloemetjes. De haarbanden zijn ruim 3 cm op het breedste punt, de madelief cabochons zijn een perfect formaat om een mooie rand aan te bovenkant mee te maken. Zowel de haarbanden als de madeliefjes komen in veel verschillende kleuren, dus de combinaties zijn eindeloos.
Voor deze tutorial is gekozen voor een zwarte haarband en klassieke wit/gele bloemetjes. 

Benodigdheden haarband met madeliefjes

Benodigdheden
1. Acryl kunststof haarband
2. Madelief bloemcabochons, 7 stuks
3. Lijm. Hier is gebruik gemaakt van Hasulith sieraden lijm. 

Lijm de cabochons


Tips voor het versieren van de haarband
1. Gebruik een flinke hoeveelheid lijm voor elke bloem. Omdat de haarband rond is, en de cabochon plat, kan ze wel wat extra lijm gebruiken om alles te laten hechten.
2. Bevestig de madeliefjes in etappes. Ik ben begonnen met de drie centrale bloemen te plakken, en toen heb ik de haarband even op de kop gezet, zodat de cabs niet kunnen verschuiven terwijl de lijm nog vloeibaar is. Na ongeveer een kwartier rust kun je de linkerkant bewerken, laten rusten, en daarna de rechterkant.
3. Laat daarna de gehele haarband een flinke tijd uitdrogen, in ieder geval 24 uur. Er zitten immers uitsparingen in de haarband waar de lijm doorheen komt (en dus in je haar terecht komt als ze nog niet gedroogd is. 

DIY haarbanden

Haarband maken met madeliefjes cabochons

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...