woensdag 26 april 2017

Druppel oorbellen met gouden strikjes

Druppel oorbellen met gouden strikjes
Ik wilde al een tijdje aan de slag met deze serie goudsteen druppels. Het is zo mooi hoe het goudsteen gecombineerd is met een mozaïek van kleuren. De kristal puntstenen sluiten mooi aan bij de kleuren van de druppels, en het lieve strikje erop maakt het helemaal af!


Wat heb je nodig voor 1 paar oorbellen?
  • Fantasie edelsteen druppel kralen, twee stuks. Ze zijn verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren: robijn roze, malachiet groen, lapis blauw en een mix van deze kleuren.
  • Octagon puntstenen in formaat 14x10 mm, 2 stuks.
  • Klauwzettingen met 2 oogjes voor 14x10 octagons, 2 stuks.
  • Kraalkapjes voor op de druppelkralen.
  • Nietstiften goudkleur 50 mm.
  • Strikjes in goudkleur.
  • Oorhaakjes. 
Hoe ga je te werk?
 
De oorbellen bestaan feitelijk uit drie delen: het hangertje met de druppel, de connector met de puntsteen, en het oorhaakje.


 Plaats de octagon puntsteen in de klauwzetting. Gebruik hier een platbektangetje voor. Zet je duim midden bovenop de steen om ze op haar plaats te houden, en vouw de klemmetjes naar binnen. Het kan helpen om de klemmetjes die tegenover elkaar liggen een voor een te sluiten.

 Ga alle klemmetjes af zodat ze helemaal over de steen heen gevouwen zijn. De steen zal volledig in de zetting gevangen zijn, er is geen lijm nodig om ze op haar plaats te houden.

 Plaats het kraalkapje over de top van de druppel op een nietstift. Buig het kapje bij waar nodig. Knip de nietstift op maat om een oogje te vormen. Buig het oogje nog niet volledig dicht.

 Haal het oogje van de druppel door de klauwzetting en maak het oogje dicht.

Buig het oogje van het oorhaakje open. Plaats eerst de klauwzetting, en daarna het strikje zodat deze op de puntsteen komt te liggen. Buig dan het oogje van de oorhanger weer dicht.
De oorbellen zijn klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...