maandag 10 april 2017

Barokke oorbellenBarokke oorbellen tutorial

Een van de leukste modetrends momenteel is die van de Barokke invloeden. In de kleding is die vooral vertaald naar zware, brocade stoffen, vaak met grote geborduurde panelen met rozenboeketten. Denk verder vooral veel goud, zwart en faux parels. Het is met name modehuis Dolce en Gabbana die komt met deze stijl van overdaad, en het is dat gevoel waar deze oorbellen op geïnspireerd zijn. Ze zijn groot en vrij zwaar - een statement sieraad kortom waar je indruk mee maakt!


Wat heb je nodig?

  • Als basis wordt er gebruik gemaakt van een paar kant en klare oorstekers met grote ornamenten.
  • Verder is er een combinatie gemaakt van 1 grote porselein bloemcabochon, met verschillende kleine rooskraaltjes van hetzelfde materiaal.
Speel vooral zelf een beetje met de bloemetjes totdat je een uitstraling hebt die je mooi vindt. Misschien wil je wel juist alle bloemetjes in een kleur? Leg ze in ieder geval even los uit op het ornament alvorens ze te lijmen, dan weet je hoe het geheel past. De kraaltjes trouwens hebben natuurlijk boorgaatjes, de platte achterkantjes van de kralen zijn echter goed te lijmen.

Lijm. Voor deze oorbellen heb ik gebruik gemaakt van Hasulith sieraden lijm.
Eventueel gebruik je nog een tandenstoker of nietstift om de lijm een beetje te verdelen over de materialen.
Er worden geen achterkantjes (dopjes) bij de oorstekers geleverd, deze zijn los verkrijgbaar. 

Materialen voor DIY barokke oorbellen

Overige tips voor het samenstellen 

Liever gebruik je in eerste instantie eerder te weinig, dan te veel lijm. Test na een half uurtje drogen of alle bloemetjes goed gehecht zijn. Lijm die nog even extra waar nodig.

Ik heb de oorbellen plat te drogen gelegd op een wit papiertje, ik denk dat de bloemen te zwaar zijn om schuin te kunnen vastdrogen. Er is iets lijm doorheen aan het papier gehecht. Een schuurpapiertje over de achterkant van het ornament was voldoende om de oneffenheden weg te werken.

Oorbellen met porselein roosjes maken

Barokke rozen oorbellen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe serie lampwork kralen

Deze week een mooie selectie nieuwe lampwork kralen in de shop! De video geeft een close up kijkje naar de nieuwe kralen en ideeen voor...